Zaterdag 22 februari “zwarte zaterdag”

Zaterdag 22 februari “zwarte zaterdag”

KPMG verwacht dat op zaterdag 22 februari de meeste mensen zullen afreizen richting hun wintersportbestemming. 

Bijkomende uitdaging is dat er zaterdag dan ook veel mensen met de elektrische auto naar de wintersportbestemming afreizen. Een gevolg hiervan is dat er langere wachttijden zullen ontstaan bij laadstations.

Adviesbureau KPMG komt met deze informatie na een eigen analyse van verkeersstromen. Naar verwachten rijden 22 februari zo’n 1500 Nederlanders in een elektrische auto naar de Alpen rijden. Nederlanders zijn niet alleen, ook Belgische en Duitse EV’s vertrekken naar Oostenrijk. Daardoor kan de wachttijd bij laadstations langs de snelweg flink oplopen, tot wel 75 minuten in Zuid-Duitsland.

De Nederlandse infrastructuur aan laadpalen groeit volgens KPMG niet hard genoeg mee met de vraag. Duitsland is nog minder berekend op dergelijke druktes. Op de route tussen Nederland en Oostenrijk staan in totaal 450 Tesla Superchargers. Ionity heeft 1.500 laadplekken op de route.

Het advies van KPMG is als je van plant bent om de route te nemen om ervoor te zorgen dat je zaterdag 22 februari niet tussen 12.00 en 16.00 uur in Zuid-Duitsland moeten bijladen. “Reizen op vrijdag of zondag lijkt een veel beter plan.”

Bron: KPMG. Foto: Seniv Petro.

Geef een reactie

Sluit Menu